"Незвичайна сукупність мутацій": ВООЗ скликала екстрену нараду щодо нового штаму коронавірусу

"Незвичайна сукупність мутацій": ВООЗ скликала екстрену нараду щодо нового штаму коронавірусу
Перші випадки інфікування штамом вже виявили також у Ботсвані та Гонконгу серед мандрівників із Південної Африки.

Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила скликати екстрену нараду для розгляду нового штаму коронавірусу B.1.1.529. Про це повідомляє Finacial Times.

Зазначається, що штам буде мати назву, як такий, що «викликає значний інтерес». Перед усім, він називатиметься "Ню", це є грецька літера в поточній схемі іменування. 

Варто зауважити, що штам було виявлено кілька днів тому у ПАР, до цього науковці повідомляли, що він має «дуже незвичайну сукупність» мутацій, які викликають занепокоєння. 

Додамо, що за своїми характеристиками, цей штам має суттєву різницю зі своїми попередниками, які були раніше виявлені в ПАР. 

Повідомляється, що новий штам має спайковий білок, який різко відрізняється від того, який міститься у вихідному коронавірусі, на якому засновані вакцини Covid-19. Мутації B.1.1.529 можуть допомогти йому уникнути імунної відповіді організму та зробити вірус більш заразним.

За словами міністра охорони здоров'я ПАР Джо Фахла, цей варіант викликає «серйозну стурбованість» і стоїть за потенційно значним збільшенням кількості зареєстрованих випадків, що робить його «серйозною загрозою».

Як зазначає видання, перші випадки інфікування штамом вже виявили також у Ботсвані та Гонконгу серед мандрівників із Південної Африки. Велика Британія вже припинила усі рейси з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото та Есватіні.

Нагадаємо, раніше в Україні вперше виявили нову мутацію штаму Дельта.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ
Небезпечний штам «Дельта» уже виявили щонайменше в 111 країнах світу, зокрема і в Україні також.
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
Loading...
Load next