В аеропорті Німеччини чоловік вакцинував охочих саморобною вакциною

В аеропорті Німеччини чоловік вакцинував охочих саморобною вакциною
Професор медицини Вінфрід Штекер, якого в Німеччині підозрюють у порушенні закону про медичні вироби, організував кампанію вакцинації від коронавірусу в аеропорту Любека. Йому завадили правоохоронці.

Влада німецького міста Любека в суботу, 27 листопада, зупинила акцію з вакцинації усіх охочих препаратом, який, судячи з усього, не мав офіційної реєстрації. Йдеться про вакцину від коронавірусу, яку створив місцевий лікар та підприємець, професор медицини Вінфрід Штекер (Winfried Stöcker), якому належить аеропорт Любека. Якщо підозри поліції виправдаються, його вчинок буде кваліфіковано як порушення закону про лікарські засоби. Про це повідомляє DW.

В аеропорту зібралися понад 200 осіб, близько 50 з яких встигли зробити щеплення до втручання поліції та служб охорони правопорядку. Стало відомо, що Штекер розробив препарат у своїй лабораторії та тестував спершу на собі, членах сім'ї та друзях, а згодом зробити щеплення погодилися кілька десятків добровольців.

За словами самого Штекера, його препарат заснований на "рекомбінантному антигені, який можна легко та дешево отримати у пробірці".

Аналогічний принцип дії має вакцина від коронавірусу американського концерну Novavax, заявку про реєстрацію якої для застосування в Європейському Союзі нині розглядає регулятор. Проте Штекер не мав ні офіційного дозволу, ні дослідницького протоколу, ні доклінічного допуску, - йдеться у повідомленні.

Повноцінні клінічні дослідження препарату не проводились. У вересні 2020 року лікар повідомив про результати своїх досліджень в Інститут імені Пауля Ерліха (Das Paul-Ehrlich-Institut), який відповідає у ФРН за реєстрацію вакцин і моніторинг у цій галузі. Він попросив розширити досліди, щоби підтвердити ефективність препарату, але інститут у відповідь звернувся до прокуратури.

Нагадаємо, що у Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Туреччині стартує платна вакцинація: кому доведеться платити В Туреччині стартує платна вакцинація: кому доведеться платити
Українці теж можуть підпасти під категорію "платників".
З 6 грудня в Україні посилять карантин для "жовтих" зон: що ще зміниться? З 6 грудня в Україні посилять карантин для "жовтих" зон: що ще зміниться?
Посилення правил карантину стосуватиметься здебільшого невакцинованих.
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next