Штам "Омікрон" в Україні: міністр охорони здоров'я дав 5 рекомендацій та порад для населення

Штам "Омікрон" в Україні: міністр охорони здоров'я дав 5 рекомендацій та порад для населення
За словами міністра, потрібно якомога швидше пройти курс вакцинації.

В Україні зафіксували новий штам коронавірусу "Омікрон". У МОЗ надали п'ять рекомендацій для захисту населення. Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу.

За його словами, мінімізація ризику поширення COVID-19 — це не питання випадку, це питання свідомого вибору.

Виконуючи наступні 5 рекомендацій, ми зможемо зробити новорічні свята більш безпечними та радісними, — зазначив він.

Перша рекомендація

Як зауважив міністр, потрібно якнайшвидше пройти курс вакцинації. Найбільш важливе, що може зробити кожна людина, для того, аби отримати захист від тяжкого перебігу хвороби та запобігти летальним наслідкам — це пройти повний курс вакцинації наявними імунобіологічними препаратами.

Це стосується особливо груп ризику, таких як люди старше 60 років і людей, в яких є супутні захворювання.

Друга рекомендація

Потрібно застосовувати заходи індивідуального захисту, щоб захистити своє здоров'я та запобігти введенню жорстких карантинних заходів. Вакцинація в комплексі з іншими доступними заходами профілактики дозволить контролювати поширення вірусу і при цьому дозволить жити нормальним життям, а також запобігти введенню масштабного локдауну.

МОЗ та ВООЗ рекомендують наступні заходи профілактики:

  • Там де це потрібно одягати захисну маску.
  • Зберігати фізичну дистанцію з людьми на відстані 1 метра.
  • Провітрювати приміщення, відкривати вікна або двері.
  • Уникати закритих просторів, тісних приміщень і скупчення людей.
  • Слідкувати за чистотою рук.
  • Прикривати рота і носа зігнутим ліктем або серветкою при кашлі та чханні.

Третя рекомендація

МОЗ дає пораду зробити зустрічі якомога безпечнішими. Зустрічі в приміщенні можуть створити гарні умови для поширення вірусу.

При можливості, зустрічі й святкові заходи з людьми, з якими ви не живете постійно, проводити на відкритому повітрі, — уточнив Ляшко.

Четверта рекомендація

Утриматись від подорожей, якщо людина в групі ризику.

Всім, хто відчуває слабкість, не пройшов повний курс вакцинації або не має даних про перенесену коронавірусну хворобу, і відноситься до групи ризику тяжкого перебігу ковід, включаючи людей старше 60 років та людей з хронінчими хворобами, ми рекомендуємо відкласти подорожі в регіони, де фіксується високий рівень поширення коронавірусу, — зазначив міністр.

П'ята рекомендація

МОЗ також радить отримувати інформацію з надійних джерел. Інформація та новини, які вводять в оману і дезінформація створюють загрозу для життя і здоров'я людей, підривають віру в науку і заважають приймати правильні рішення стосовно здоров'я, додав Ляшко.

Нагадаємо, раніше "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ
Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко розповсюдився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
"Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу "Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу
Новий варіант коронавірусу вперше зафіксували у Південно-Африканській Республіці (ПАР) у другій половині листопада 2021 року.
Loading...
Load next