Бустерна доза на 70-80% підвищує захист організму від Омікрону - Інститут Коха

Бустерна доза на 70-80% підвищує захист організму від Омікрону - Інститут Коха
Імунітет суттєво підвищується вже через тиждень після бустерної дози, а не через 2, як після другої вакцинації.

З досліджень німецького Інституту Роберта Коха стало відомо, що бустерна доза вакцини проти Covid-19 на 70-80% підвищує захист організму проти всіх штамів коронавірусу, зокрема й Омікрону.

Про це заявив президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер на брифінгу 22 грудня, пише Укрінформ.

Наразі кількість випадків інфікування поступово знижується, але Омікрон ще не став домінувати у Німеччині. Утім, з огляду на те, що новий штам розповсюджується дуже швидко – фіксується подвоєння кількості випадків кожні 2-3 дні – варто виходити з того, що дуже скоро він переважатиме над Дельтою, - зазначив Вілер.

Міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах погодився з професором Вілером у тому, що бустерна доза «радикально» підвищує захист проти коронавірусу. Крім того, він додав, що імунітет суттєво підвищується вже через тиждень після бустерної дози, а не через 2, як після другої вакцинації.

Міністр наголосив на необхідності зарадити «особливо важкій Омікронній хвилі» та повідомив про плани МОЗ ФРН зробити 60 млн бустерних доз найближчими тижнями.

Агресивна кампанія з вакцинації проходить добре та дає результати, — заявив Лаутербах.

Крім того, він порадив протягом святкових днів якомога частіше тестуватися.

Постійна комісія з вакцинації (Stiko) в новій рекомендації радить проводити ревакцинацію дорослим через три місяці, а не через шість. Поточні дані свідчать про значно знижений захист від Омікрону після базової імунізації протягом 3-4 місяців, стверджують в комісії. Після ревакцинації захисний ефект знову значно зростає.

Вас може зацікавити: "Названо п'ять основних симптомів штаму Омікрон".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами
Рекомендація поширюється також для людей зі слабким імунітетом.
За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини
Міністр додав, що для цього вакцин в Україні є достатньо.
Loading...
Load next