У вакцинації немає релігійного підтексту, — Епіфаній

У вакцинації немає релігійного підтексту, — Епіфаній
Митрополит заявив, що церква навпаки підтримує щеплення.

Православна Церква України (ПЦУ) не бачить у щепленнях від коронавірусу релігійного підтексту. Вакцинація - це не зло, а можливість забезпечити здоров'я і життя людини.

Про це розповів Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, інформує РБК-Україна.

Він зазначив, що в ПЦУ є священники, які проти вакцинації і вони висловлюють чітку позицію з цього питання. Проте назагал Православна Церква України підтримує щеплення від коронавірусу і про цю позицію було заявлено ще до початку пандемії COVID-19, яка почалася у 2019 році.

Тут (у вакцинації - ред.) немає релігійного підтексту. Якщо це стосується здоров'я і життя людини, то це ліки, які потрібно приймати, - сказав Епіфаній.

Епіфаній додав, що як тільки виникло питання про вакцинацію через поширення коронавірусу, то ПЦУ неодноразово висловлювалася, що в цьому немає ніякого релігійного підтексту.

Для того, щоб побороти цю хворобу - потрібно вакцинуватися. Але це особиста справа кожного, це право вибору кожної людини. Ми не застосовуємо якусь силу, кожен має право вибрати, якою вакциною хоче вакцинуватися, - сказав священнослужитель.

Епіфаній уточнив, що кожна людина самостійно вибирає вакцинуватися чи ні. При цьому держава, зокрема, Міністерство охорони здоров'я, має роз'яснювати і закликати людей зробити щеплення.

Ми заявили про те, що ми не проти, ми навпаки - за. Однак кожен вибирає самостійно. Є священнослужителі, які проти, є одиниці серед архієреїв, я знаю одного, який виступає, робить заяви проти вакцинації і наводить свої аргументи, - додав митрополит.

Нагадаємо, в Україні запроваджено бустерне щеплення для всіх категорій громадян від 18 років.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
Loading...
Load next