У ВООЗ заявили про унікальний шанс укласти мир із коронавірусом

У ВООЗ заявили про унікальний шанс укласти мир із коронавірусом
В Україні вже 4,16 млн випадків COVID-19, за добу антирекорд - 39 620.

У Європі спостерігається унікальна можливість взяти під контроль поширення коронавірусу COVID-19 - укласти з ним "перемир'я", яке може принести "міцний мир". Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге у заяві. Повідомляє УНН.

Не сказати, що зараз все скінчилося – але хочу підкреслити, що в Європейському регіоні є унікальна можливість взяти під контроль передачу завдяки збігу трьох факторів:

1) велика кількість щеплень та вироблення природного імунітету до Omicron;

2) сприятлива сезонна пауза, коли ми виходимо із зими; 

3) менший ступінь тяжкості варіанту Omicron. 

 Також наголосили на тому, що:

Цей контекст, якого ми досі не мали під час цієї пандемії, дає нам можливість на тривалий період спокою та набагато вищий рівень захисту населення від будь-якого повторного сплеску передачі, навіть із більш вірулентним варіантом. Цей період більш високого захисту слід розглядати як "перемир'я", яке може принести нам міцний мир" за низки умов, - сказав голова Європейського бюро ВООЗ.

Клюге наголосив, що для цього необхідно продовжувати вакцинацію та бустерну вакцинацію, фокусуватися на захисті вразливих верств, пропагувати індивідуальну відповідальність та заходи безпеки та посилити епіднагляд за появою нових штамів.

Я вважаю, що можна реагувати на нові варіанти, які неминуче з'являться, без повторного встановлення тих підривних заходів, які нам були потрібні раніше, - додав при цьому він.

Водночас Клюге вказав, що за минулий тиждень в Європейському регіоні ВООЗ було зафіксовано 12 мільйонів нових випадків COVID-19.

Це найвищий тижневий рівень захворюваності з початку пандемії, і він значною мірою обумовлений варіантом Omicron з високою частотою передачі, у той час, як він поширюється із заходу на схід, - зазначив він.

Регіональний директор ВООЗ при цьому додав, що лише цього року було зареєстровано 30% усіх випадків COVID-19 з початку пандемії. І що на сьогодні зафіксовано вже майже 150 мільйонів випадків COVID-19 в Європі та Центральній Азії, а 22% усіх зареєстрованих тестів позитивні.

Кількість госпіталізацій продовжує зростати, в основному в країнах із меншим охопленням вакцинацією серед уразливих груп населення. Однак це зростання не таке швидке, як рівень захворюваності – і загалом кількість госпіталізацій до відділень інтенсивної терапії значно не зросла. Наразі кількість смертей у регіоні виходить на плато, - сказав Клюге.

Нагадаємо, що локдаун мало або взагалі не впливає на смертність від Covid-19, — дослідження. Зате карантин негативно вплинув на економіку країн світу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID
В Україні за вчорашній день, 6 серпня, медики зафіксували 1054 випадки коронавірусного захворювання.
В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу
За добу 20 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 732 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 32).
Loading...
Load next