Мистецтво і благодійність: вчасна допомога «поспішайкам» (відео)

Мистецтво і благодійність: вчасна допомога «поспішайкам»  (відео)
Аби врятувати життя передчасно народжених діток,  Львівський обласний перинатальний центр організовує благодійний аукціон творів мистецтва.

За виручені від продажу картин кошти медзаклад планує придбати сучасний реанімобіль, вартість якого становить близько 5-ти мільйонів гривень. Машина обладнана усім необхідним для екстреного порятунку немовлят. Вона дозволить комфортно та оперативно транспортувати крихіток з важкодоступних куточків області навіть узимку.

Транспортування, доставка у перинатальний центр з інших куточків віддалених від Львова дуже важлива вчасна, оскільки перші години життя дитини найважливіші в наданні допомоги. Реанімобіль має бути забезпечений потужною матеріально-технічною базою, там має бути певний перелік апаратури: це і ШВЛ, і інфузійні шприци, - Марія Vалачинська, директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру.

До доброї справи вирішила долучитися знана художниця Наталія Павлюк. Вже понад 20 років жінка малює картини в техніці олійного живопису. На полотнах переважно зображає квіти та пейзажі. На аукціоні художниця представить роботу під назвою «Море». Цю картину вона написала 2 роки тому. Мисткиня переконана: полотно пасуватиме до будь-якого інтер’єру. При його створенні художниця надихалася краєвидами скандинавських країн.

Кредо моє по житті що ми багаті тільки тоді, коли ми даємо. Тому щороку стараюся долучатися до цікавих благодійних проєктів і вчу і своїх учнів своєї студії також цьому, тому роблю проекти і дитячі благодійні і сама приймаю участь як художниця, - Наталія Павлюк, художниця.

Нині художниця передала полотно працівниці перинатального центру. 

Картина Наталії Павлюк стала аж 28 за рахунком. Всього за 2,5 дні допомогти медзакладу відгукнулися безліч митців як зі Львова, так і з-за кордону.

Наша українська діаспора з Канади, з інших країн почали писати. Відправити також пробують свої роботи на аукціон, питають в який спосіб можна це передати, дуже приємно що з інших областей телефонують, з Івано-Франківська пишуть, з Києва.

Деякі митці, графічні роботи як Богдан Пікулицький, професор, чи іконописець Андрій Майовець, вони віддавали по 2 роботи, - Христина Береговська, голова Опікунської ради Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Медики сподіваються виручити з торгів хоча би півмільйона гривень. Реєстрація на нього вже відкрита. На події чекають близько 70-ти гостей. Аукціон відбудеться 28 січня в приміщенні опікунської ради Львівського обласного перинатального центру.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою
В Україні за минулу добу зареєстрували 12 711 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема від ускладнень хвороби померло 392 пацієнти.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.
Loading...
Load next