Сертифікат про Covid-вакцинацію діятиме 9 місяців - Кабмін

Сертифікат про Covid-вакцинацію діятиме 9 місяців - Кабмін
Українцям дозволили отримувати "бустерне" щеплення проти коронавірусу, із 8 січня 2022 року воно доступне всім охочим, кому другу дозу вкололи щонайменше півроку тому.

Кабінет міністрів України підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою вакцини і передбачив, що сертифікати діятимуть уже не рік, а 9 місяців.  Повідомляє трансляція засідання уряду 19 січня.

Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 29 червня 2021 року. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що регулюється питання видачі сертифікатів після проведення бустерної дози вакцинації.

Також скорочується термін дії сертифіката про вакцинацію з 365 днів (1 року) до 270 днів (9 місяців). 

Тепер будь-хто, хто вакцинувався бустером, третьою дозою, – (для них) одразу термін сертифіката, що генерується в Дії, буде подовжений і матиме термін дії 270 днів, 9 місяців, - Ляшко.

 Члени уряду підтримали це рішення. Воно стосується як міжнародного, так внутрішнього Covid-сертифікатів. Урядовці на засіданні були одягнені у футболки з написом на підтримку вакцинації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Понад 1,6 млн щеплень зроблено за перший тиждень листопада Понад 1,6 млн щеплень зроблено за перший тиждень листопада
93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину
У жовтій зоні зараз перебувають Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області, в помаранчевій — Закарпатська та Полтавська області.
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
Loading...
Load next