На Чернігівщині виявили африканську чуму в свиней: там встановили карантин

На Чернігівщині виявили африканську чуму в свиней: там встановили карантин
Ймовірним джерелом інфекції є дикі свині, які прийшли з інших регіонів в період сезонного гону.

Днями на території області зафіксовано африканську чуму свиней. Генетичний матеріал вірусу, що викликає це захворювання, виявили у пробах з туші дикого кабана, впольованого на початку січня в Олександрівському лісництві Добрянської громади. Кажуть, що ситуація контрольована.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу Чернігівської ОДА.

Фахівці Держпродспоживслужби в області провели усі необхідні санітарні дії та визначили карантинну зону. Епізоотичний осередок знаходиться в ТОВ «Добрянкаінвестліс» у мисливських угіддях Олександрівського лісництва (64 квартал). Зараз там організовано чергування, аби забезпечити дотримання карантину.

На щастя, епізоотичний осередок віддалений від автошляхів та важкодоступний. У трикілометровій зоні захисту відсутні будь-які населені пункти.

У 10-кілометровій зоні нагляду — 4 села Городянської громади:

  • Ловинь Ріпкинської;
  • Залісся;
  • Перерост;
  •  Черецьке.

Там проведуть облік поголів’я свиней та дезінфекцію у всіх господарствах, де їх утримують.

Прошу мешканців цих населених пунктів бути максимально уважними. За найменшої підозри — сигналізувати відповідним службам. Лише так можна не допустити поширення хвороби, яка здатна добряче підкосити економіку регіону та точно вплине на добробут кожного господарства, — звернувся голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Протягом минулого та на початку цього року єгери Олександрівського лісництва не виявляли трупи диких тварин з підозрою на АЧС. Тому, ймовірним джерелом інфекції є дикі свині, які прийшли з інших регіонів в період сезонного гону.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Топ міфів про вакцину
Яких тільки причин не вигадують люди, щоб уникнути щеплення
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
Loading...
Load next