В Україну доставили понад 40 тисяч флаконів "Ремдесивіру" від COVID

В Україну доставили понад 40 тисяч флаконів "Ремдесивіру" від COVID
Раніше вчені розробили нові ліки від коронавірусу, які виявилися у 27,5 раза більш ефективними, ніж препарат "Ремдесивир".

В Україну доставили 43 711 флаконів "Ремдесивіру" для лікування хворих коронавірусом. Найближчими днями партію розподілять по регіонах. Про це повідомляє прес-центр МОЗ.

43 711 флаконів "Ремдесивір" у (100 мг), придбаних за кошти державного бюджету, доставлено в Україну, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наприкінці минулого року на доручення МОЗ було закуплено понад 60 тисяч флаконів препарату "Ремдесивір". Тоді 20 тисяч флаконів, які прибули в Україну напередодні, у січні, розвезли в регіони.

Найближчими тижнями закуплена партія "Ремдесивіру" буде розподілена між медичними закладами, відповідно до потреб кожного регіону, — додають у МОЗ.

Варто додати, що препарат "Ремдесивір" (100 мг) дозволений МОЗ України для використання в стаціонарному лікуванні пацієнтів хворих на коронавірус, які входять до груп ризику.

Ремдесивір" уже показав свою користь у лікуванні важких станів під час COVID-19. Хоч перебіг хвороби, викликаної штамом “Омікрон”, є не таким складним, як було раніше, цей препарат все одно є дуже потрібним. Ще наприкінці минулого року на доручення МОЗ було закуплено більше 60 тисяч флаконів препарату "Ремдесивір". З яких 20 тисяч, ще у січні було розвезено в регіони, — повідомив Олександр Комаріда, заступник Міністра охорони здоров'я України. 

За даними МОЗ, вартість одного флакону препарату складає 300 гривень. Усього на 43 711 флаконів було витрачено 13 113 300 гривень.

Нагадаємо, раніше МОЗ назвало кількість відсторонених від роботи через відсутність вакцинації.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за минулу добу виявили 610 нових хворих на коронавірус В Україні за минулу добу виявили 610 нових хворих на коронавірус
Протягом учорашнього дня, 6 липня, в Україні зафіксували 610 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, серед них дітей – 40, а медпрацівників – 20.
Менше тисячі хворих за добу: від СOVID в Україні померло 33 людини Менше тисячі хворих за добу: від СOVID в Україні померло 33 людини
857 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 13 червня 2021 року.
В Україні виявили ще понад 8 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні виявили ще понад 8 тисяч нових випадків COVID-19
​За добу 24 вересня 2021 року в Україні виявили 8 267 нових випадків коронавірусу. Серед них 715 дітей та 157 медпрацівників.
Loading...
Load next