МОЗ назвало кількість відсторонених від роботи через відсутність вакцинації

МОЗ назвало кількість відсторонених від роботи через відсутність вакцинації
З 31 січня працівники, які не отримали принаймні одного щеплення, мали бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

З 31 січня набули чинності зміни до наказу, яким було розширено перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. До переліку додались працівники органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на допис головного санлікаря Ігоря Кузіна.

Таким чином, вже з 31 січня працівники, які не отримали принаймні одного щеплення, мали бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Станом на 7 лютого:

  • Відсторонено 7531 співробітник вказаних організацій
  • Найбільше, 4578 особи, – працівники комунальних установ
  • Не отримали щеплення 2136 співробітників закладів охорони здоров’я
  • З них відсторонено 216 лікарів та 765 медичних сестер
  • Також не вакцинувалися 1001 співробітників господарського персоналу та 154 – адміністративного персоналу
  • Відсторонених представників органів місцевого самоврядування – 817.

Звичайно, це не той результат, який можна назвати позитивним або таким, що нас задовольняє. Проте колапсу медичної системи або ж масового відсторонення медиків у час пандемії ми вже точно не фіксуємо, - зазначив Кузін.

Загалом в Україні в закладах охорони здоров’я (комунальних та державних) зараз працює понад 755 тисяч співробітників. Відсторонено – 2136 працівників, тобто приблизно 0,2%.

Відповідаючи на запитання, чому наказ торкнувся медиків тільки зараз, маю наголосити, що відсторонення медичних працівників раніше було б ризикованим для системи охорони здоров’я у час пандемії. Саме тому вони потрапили лише в третій раунд змін до наказу.

Окремо зазначу, що не може медик дозволити собі бути невакцинованим у той час, коли від важких наслідків та смерті захищає лише щеплення, - написав головний санлікар.

За словами Кузіна, щодо інших категорій працівників, то вони, як і медики, також найбільше взаємодіють із великою кількістю людей. А отже мають підвищений ризик інфікуватись COVID-19.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Loading...
Load next