В Україні дозволили використовувати препарат «Паксловід» для лікування COVID

В Україні дозволили використовувати препарат «Паксловід» для лікування COVID
Препарат «Паксловід» насамперед призначений для пацієнтів із груп ризику, щоб запобігти погіршенню їхнього стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого.

Препарат «Паксловід» дозволили використовуватиУкраїна підписала із Pfizer контракт на закупівлю «Паксловіду» — таблеток від коронавірусу для лікування пацієнтів хворих на коронавірус. Ліки пройшли усю експертизу в Україні та схвалені до використання. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, МОЗ підписав контракт з виробником препарату — компанією Pfizer. Відтак в Україну мають доставити 300 тисяч курсів «Паксловіду».

Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформуємо додатково, — додав очільник МОЗ.

Він також нагадав, що раніше в Україну вже прибуло 60 тисяч із 300 тисяч законтрактованих курсів «Молнупіравіру» — ще одного препарату, призначеного для лікування COVID-19.

Ці противірусні препарати прямої дії запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж вони не мають особливих вимог зберігання.

За результатами дослідження, протягом місяця після лікування препаратом «Паксловід», яке тривало 5 днів, лише 0,8% (8 з 1 039) пацієнтів були госпіталізовані на понад 24 години. Водночас частка госпіталізованих серед тих пацієнтів, які отримували плацебо, вища — 6,3% (66 з 1 046 людей). Окрім цього, у групі пацієнтів, які отримували ліки від коронавірусу, не було жодного летального випадку, у групі, де отримували плацебо, померли 9 людей.

Нагадаємо, що "Гостра фаза пандемії після "омікрону" завершиться", - вважає ВООЗ. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини
У МОЗ назвали основні проблеми після COVID-19. ВООЗ надала поради для піклування про психічне здоров'я.
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
Loading...
Load next