Навички з надання першої медичної допомоги: як поводитися у тій чи іншій ситуації (відео)

Навички з надання першої медичної допомоги: як поводитися у тій чи іншій ситуації (відео)
Команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провела навчання для працівників Львівської облдержадміністрації.

Непрямий масаж серця, штучне дихання чи ж перша домедична допомога при попаданні стороннього предмета. І це лише ази, які можуть стати в пригоді будь-коли та будь-де, особливо в часи сьогодення. Тут, просто в кулуарах сесійної зали облради більше півсотні співробітників різних підрозділів ЛОДА навчалися у фахівців екстренки базовим медичним діям. 

Це навички, які потрібні кожного дня. Звичайно, ніхто не знає, коли вони йому знадобляться. Але це потрібно знати від шкільної парти елементарні навички допомогти собі, своїм друзям, родичам чи абсолютно незнайомим людям.  

Коли ми зараз проводимо механічні дії, насправді м'язи запам'ятовують ці всі рухи і навіть в панічних моментах ми зможемо все відтворити, — зауважує Тарас Назарків, головний спеціаліст відділу молодіжної політики Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації. 

Нам вчора поступила пропозиція пройти такі навчання і я відразу зголосилася. Тому що, по-перше, це зараз на часі, по-друге — необхідно мати якийсь мінімальний багаж знань, що робити, як надати першу допомогу людині. Хлопці і дівчата весело і дуже змістовно це все розповідають і це все показують нам на практиці. І кожен на практиці може попробувати повністю все, — розповідає Тетяна Борушок, заступниця начальника управління – начальниця відділу департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації. 

Спочатку трішки теорії, а тоді й до практики.  

Це є найпростіший — перший рівень програми називаються базові реанімаційні заходи. Людина знає базу порятунку життя  кожної людини, яка є у невідкладних станах.  Це є прості абсолютно речі, якими повинні володіти абсолютно всі. Навіть для медиків початок порятунку починається з базових знань, — пояснює Людмила Гера, завідувачка навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Серед іншого медики пояснили, наскільки просто користуватися так званим «розумним» дефібрилятором. Які у разі необхідності бувають у торгових центрах, басейнах і мерії. 

Десятки запитань та відпрацювання навичок на практиці. І головні правила першої допомоги закарбувались у вашій пам’яті.  

Такі навчання, зі слів керівника екстренки, в багатьох країнах є обов’язковими та розпочинаються іще в школі. 

Знання громадян першої медичної допомоги і масове розуміння, і небайдужість громадян в частині надання першої медичної допомоги потерпілим воно рятує життя. Бо від моменту дзвінка на 103 до прибуття бригади екстреної медичної допомоги зазвичай проходить від 8 до 10 хв. Ми чудово розуміємо, що пацієнт в критичному стані може померти за декілька хвилин, — зазначив Андрій Васько, керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.  

Навчальні пункти для організованих колективів та простих охочих у майбутньому планують розгорнути в кількох містах Львівської області. 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv    

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Для працівників ЛМР провели навчання з домедичної допомоги (відео) Для працівників ЛМР провели навчання з домедичної допомоги (відео)
Першими з базовою медичною інформацією ознайомилися працівники мерії. Поступово до навчання планують залучати всіх охочих львів’ян.
Карантин в Україні продовжили до 30 червня Карантин в Україні продовжили до 30 червня
Прем'єр-міністр, Денис Шмигаль, повідомив, що карантин в Україні продовжать до кінця червня. Зокрема він також закликав українців на Великдень залишатись вдома.
Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за останню добу в Україні підтвердили 6 506 нових хворих на Covid.
Loading...
Load next