Для працівників ЛМР провели навчання з домедичної допомоги (відео)

Для працівників ЛМР провели навчання з домедичної допомоги (відео)
Першими з базовою медичною інформацією ознайомилися працівники мерії. Поступово до навчання планують залучати всіх охочих львів’ян.

У Львові розпочали навчання з надання домедичної допомоги. Працівники міської ради першими змогли попрактикуватися у порятунку потерпілого. Спершу представники Мальтійської служби допомоги провели теоретичну частину навчання, а потім і практичну.  

Нещасні випадки трапляються завжди невчасно. Не будьте байдужими, не боятися якихось таких. свого незнання. Там мати якесь поняття про те, як допомогти надати першу допомогу. Це дуже важливо, мені здається то і для самоорганізації, для самодисципліни, воно важливо, — каже Катерина Кіт-Садова, учасниця навчання з надання домедичної допомоги. 

Спеціалісти Мальтійської служби стверджують: вміти надавати домедичну допомогу у наш час вкрай важливо. Перед тим, як приступити до порятунку потерпілого, варто побороти паніку, дізнатися про самопочуття людини та за необхідності викликати швидку.

Якщо ж людина без свідомості, потрібно перевірити наявність дихання. У разі його відсутності  – залучити до допомоги свідків, розпочати серцево-легеневу реанімацію та зателефонувати на 103.  

Є різні чинники — оцінити ситуацію, оцінити власну безпеку, безпеку оточення, зняти якісь панічні настрої, підійти до потерпілого, оцінити його стан. Тобто оце все почати якісь активні дії чи це перша допомога чи це проведення реанімаційних дій, — розповіла Олена Голишева, представниця Мальтійської служби допомоги. 

Львів’ян продовжуватимуть навчати домедичної допомоги й надалі, зазначає мер Львова. Проводити такі тренінги з наступного тижня планують для всіх охочих у кожному районі Львова.  

На сьогоднішній день ми бачимо своє зобов’язання як громадяни: навчити всіх мешканців міста Львова уміти надавати домедичну допомогу, — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова. 

 

Нагадаємо, львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Навички з надання першої медичної допомоги: як поводитися у тій чи іншій ситуації (відео) Навички з надання першої медичної допомоги: як поводитися у тій чи іншій ситуації (відео)
Команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провела навчання для працівників Львівської облдержадміністрації.
У Львові депутати власноруч передали два ринки Козловському
Депутати Львівської міської ради підписали "мирову угоду" із дочкою одного із найбагатших депутатів обласної ради Григорія Козловського з "Європейської Солідарності".
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next