800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна

800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".

В Україні закуплено 800 апаратів для проведення VAC-терапії – унікальної методики лікування ран. Повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Вже закуплено близько 800 апаратів для проведення VAC-терапії, які цього тижня розпочнуть надходити до лікарень, в лікарнях де є консолі з вакуумом будемо доставляти додатково розхідні матеріали, – зазначив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

У МОЗ пояснили, що VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі". Її методика передбачає використання від'ємного тиску для очищення поверхні рани і прискорення загоєння.

Над розвитком VAC-терапії сьогодні працюють і українські медики, які повернулись із-за кордону, щоб допомагати рятувати життя та здоров’я українців, які постраждали від війни. Зокрема, лікар-хірург Ігор Вітенько, який значно вдосконалив методику лікування VAC-терапії і зараз залишив Бельгію, приїхав в Україну та від самого початку війни лікує пацієнтів.

Нагадаємо, що робити при хіматаці чи аварії на хімпідприємстві (інструкція). У разі хімічної атаки або аварії необхідно одягнутись так, щоб залишилося якомога менше відкритої шкіри та використовувати протигази або ватно-марлеві пов’язки.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях
Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку.
Loading...
Load next