Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)

Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.

На період воєнного стану в Україні інсулін для пацієнтів відпускатимуть безплатно - доплати не стягуватимуться. Повідомляє МОЗ.

Відповідно до ситуації у країні уряд вніс зміни до постанови про "Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення".

Відповідно до змін, на період дії воєнного стану:

  • суб’єктам господарювання за договорами про реімбурсацію здійснюється повне відшкодування вартості (реімбурсація) препаратів інсуліну з держбюджету;
  • доплата з пацієнтів — не стягується, положення щодо часткового відшкодування вартості препаратів інсуліну, розрахунку суми доплати за препарати інсуліну, що сплачуються пацієнтами аптечному закладу, — не застосовуються;
  • розмір реімбурсації первинної упаковки торговельної назви препарату інсуліну визначається на рівні роздрібної ціни за первинну упаковку торговельної назви препарату інсуліну для всіх категорій пацієнтів, передбачених Порядком, та типів і форм випуску таких препаратів.

Нагадаємо, що контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому. Жителі міст, в яких ведуться бойові дії, можуть отримати контузію від вибухової хвилі.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео) Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео)
У межах інформаційної кампанії сімейні лікарі «полюють» на цукровий діабет 2-го типу, інформуючи про його профілактику, вчасне виявлення та лікування.
Loading...
Load next