Повернули зір: неймовірний порятунок (відео)

Повернули зір: неймовірний порятунок (відео)
Львівські медики прооперували жінку з Донецька, яка через вроджену катаракту обох очей майже повністю втратила зір.

Вже багато років 23-річна Наталія лише завдяки дотикам та запахам може пізнавати своїх дітей. У жінки вроджена катаракта обох очей.  Ще під час першої вагітності вона могла бачити яскраві кольори та тіні, а вже коли народила другу дитинку – осліпла повнсітю. Сьогодні Наталія мама трьох донечок, з яких останню народила лише 2 місяці назад, за день перед повномасштабним втрогненням.

Я только вижу ихни селуети, силуети только как дети ростут, а видеть лицо я не видела. И все, - каже Наталя Коваль, прооперована жінка.

Повернути зір жінці могла лише операціїя по заміні кришталиків. Проте у Донецьку, звідки вона родом, відмовились оперувати, та порекомендували звернутись до київських спеціалістів. Та і фінансової можливості зробити таку операцію родина не мала. Наталія ризикувала ніколи більше не побачити, аж допоки не потрапила до Львіських спецвалістів.

Коли ми їй давали заключення, то запропонували прооперуватися в нас тут, тому щ обула надія, що можливо допоможуть їй благодійники, волонтери, щоб зробити її вже на даний час зрячою, щоб вона не їхала десь за кордон, - пояснює Тетяна Смаль, керівник відділення офтальмології лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

І доброчинців все таки вдалось знайти. Дороговартісні імпланти жінці придбали благодійники, а наші медики взялись здійснювати найбільше мрію жінки – побачити своїх донечок.

Вона бачила світло з тих сторін, що їй показували. В деяки випадках вона могла вловити, що щось рухається. Це приблизно такий зір, шо якшо ми закриваємо повіки і на світло починаємо рухати перед собою рукою ми бачимо цей рух руки, от в неї такий був зір, - розказує Тетяна Смаль.

Довгоочікувана операція для Наталії відбулась у Львові у лікарні святого луки першого медоб'єднання Львова. Відтак, жінці провели хірургічні втручання на обидва ока, і вона нарешті змогла побачити.

Конечно ошущения непередаваеми. Я к детям зашла а они на меня так смотрят. Вероника глаза такие по 50 копеек, а Валя така толста мне казалась. А сейчас у меня два глаза и они менше стали. До того один глаз бачив. Отакие здоровие глаза у них были, отакие голови большие.

Ну муж ни капельки не озменился. Какой бил, нэ, ну трохи симпатичнее конечно стал я же хуже видела, а сейчас лучше и он стал красивее намного, - каже Наталя Коваль, прооперована жінка.

Наразі Наталія проходить реабілітацію і вже має багато планів на майбутнє. Разом з чоловіком і дітками планує залишитись у Львові, а після повного одужання хоче стати соціальним працівником та допомагати іншим.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Як запобігти інсульту та які його головні передвісники Як запобігти інсульту та які його головні передвісники
Сьогодні, 29 жовтня, Україна святкує день боротьби з інсультом та псораізом. Що потрібно знати, щоб щоб запобігти цієї страшної хвороби.
Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео) Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео)
Якщо дитина випила хімічну речовину, потрібно розмішати два білка з молоком або водою і дати їй випити - це зменшить опік слизової.
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
Loading...
Load next