У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію

У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.

У Харкові, 24 серпня, у День Незалежності України був зареєстрований завізний випадок смертельної інфекції - тропічної малярії. Його підтвердили у 42-річної місцевої жительки, яка повернулася з Африки, а саме з Нігерії, 16 серпня, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

24 серпня хвора звернулася за медичною допомогою до відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" машиною якої госпіталізована до закладу охорони здоров’я, де під час обстеження були виявлені збудники тропічної малярії, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, через чотири дні після повернення на батьківщину, 20 серпня, у жінки з'явилися перші симптоми захворювання: загальна слабкість, головний біль, температура тіла до 38,5 градусів.

Однак, попри це жінка не спішила звертатись до лікарів, навіть зважаючи на те, що під час перебування у Нігерії вона не проводила індивідуальну хіміопрофілактику проти укусів комарів та ймовірного зараження малярією. Окрім цього, під час поїздки до Африки комарі її неодноразово кусали.

За 2020 рік та поточний період 2021 року в області зареєстровано 9 завізних випадків малярії, у т.ч. 2 летальні (мешканці м. Харкова, які перебували в країнах Африканського континенту та не проводили індивідуальну хіміопрофілактику), - додали у центрі.

Зверніть увагу! Малярія – це інфекційна хвороба, яка найбільш поширена в країнах з тропічним кліматом. Людям вона найчастіше передається через укуси малярійних комарів, які там живуть. Тропічна малярія – найнебезпечніший підвид інфекції, який найчастіше призводить до смерті, а профілактичних щеплень проти малярії не існує.

Читайте також
Як запобігти інсульту та які його головні передвісники Як запобігти інсульту та які його головні передвісники
Сьогодні, 29 жовтня, Україна святкує день боротьби з інсультом та псораізом. Що потрібно знати, щоб щоб запобігти цієї страшної хвороби.
На дорогах Закарпаття автомобіль "швидкої" супроводжуватиме поліція На дорогах Закарпаття автомобіль "швидкої" супроводжуватиме поліція
Поліцейські Закарпаття разом із місцевими медиками проведуть експеримент: за автомобілем швидкої допомоги їхатиме авто патрульної поліції, цим самим правоохоронці фіксуватимуть порушників, котрі не звільняють дорогу автомобілям "швидкої".
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Loading...
Load next