У МОЗ повідомили, що Україна отримає ПЛР-тести на мавпячу віспу до кінця червня

У МОЗ повідомили, що Україна отримає ПЛР-тести на мавпячу віспу до кінця червня

В Україні очікують на отримання до кінця червня ПЛР-тестів від Всесвітньої організації охорони здоров’я для виявлення мавпячої віспи. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає УНН.

Станом на сьогодні на території України не зафіксовано жодної підозри або підтвердженого випадку на мавпячу віспу. Відповідні інструкції по клінічному перебігу, по алгоритмах лікування, по епідеміологічному нагляду і по лабораторній діагностиці були ще півтора тижня назад доведені до відома департаментів охорони здоров'я та центрів контролю та профілактики хвороб. Наразі діагностика відбувається лише по клінічних проявах, до кінця місяця ми очікуємо ПЛР-тести з боку Всесвітньої організації охорони здоров’я, будемо мати їх в резерві на випадок необхідності діагностування, - розповів Кузін.

За його словами, попри те, що є рекомендовані дві вакцини, і вони мають певний захист проти мавпячої віспи, масова вакцинація зараз не є рекомендованою.

Основна причина в тому, що цей вірус доволі важко передається від людини до людини, і він по суті має доволі обмежений епідемічний потенціал. Тобто шанси того, що він переросте в пандемію, є доволі невеликими, тому масова вакцинація населення не рекомендована, - сказав Кузін.

Нагадаємо, раніше Білл Гейтс заявив, що віспа мавп навряд чи викличе пандемію.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Loading...
Load next