В Україні будуть продавати антибіотики лише за електронним рецептом

В Україні будуть продавати антибіотики лише за електронним рецептом

Починаючи із серпня, українці зможуть купити антибіотики лише за наявності електронного рецепту. Таку заяву зробили у Міністерстві охорони здоров'я.

Електронні рецепти на антибіотики — це перший етап введення електронного рецепту на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у вирішенні проблеми неконтрольованого вживання ліків. Регулювання продажів антибіотиків шляхом введення електронного рецепту — одне з рішень, яке дозволить відстежувати дані про призначення та обсяги використання антибіотиків в Україні, а також протистояти антибіотикорезистентності, внаслідок якої дедалі більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів, — йдеться в повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що лікар може виписати паперовий рецепт, якщо лікарня, до якої звертається пацієнт, не підключена до ЕСОЗ (електронної системи охорони здоров'я).

Незалежно від того, є декларація із сімейним лікарем чи ні, електронний рецепт на ліки може виписати будь-який лікар. А придбати необхідне можна буде у будь-якій аптеці міста. Для цього необхідно показати фармацевту інформаційну довідку, що видається лікарем як підтвердження призначення.

До повноцінного переходу на продаж рецептурних лікарських засобів виключно за електронним рецептом аптечні та медичні установи мають підготуватися протягом року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як важкохворим українцям у Польщі отримати медичну допомогу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Втратила сім’ю і свої спогади: львівські медики рятують 10-річну дівчинку з Донеччини (відео) Втратила сім’ю і свої спогади: львівські медики рятують 10-річну дівчинку з Донеччини (відео)
Дівчинка дивом залишилася живою. Зі слів очевидців, родичі накрили собою дитину, врятувавши цим їй життя.
Loading...
Load next