Українська фармкомпанія отримає від ВООЗ технологію виробництва мРНК вакцин

Українська фармкомпанія отримає від ВООЗ технологію виробництва мРНК вакцин
В рамках цього проєкту команда компанії пройде спеціальну підготовку щодо трансферу технологій на базі тренінгових центрів ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно визначилась з тим, яке підприємство в Україні отримає унікальну технологію виробництва вакцин на основі мРНК.

Єдиним підприємством, яке отримає цю технологію стане вітчизняна фармацевтична компанія "Дарниця". Там відзначили, що наразі в Україні не виробляються вакцини від жодної хвороби, тож це значний крок для розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі.

З квітня 2022 року Україна приєдналася до списку країн, які отримали підтримку від глобального центру ВООЗ з передачі технологій для виробництва вакцин на основі мРНК. Після тривалого конкурсу, "Дарницю" було обрано поміж інших фармацевтичних компаній країни, як виробника, що має потужний потенціал в опануванні технології мРНК для виробництва вакцин та інших медичних продуктів. В рамках цього проєкту команда компанії пройде спеціальну підготовку щодо трансферу технологій на базі тренінгових центрів ВООЗ.

Тож, в найближчому майбутньому Україна нарешті матиме вакцини та ліки від COVID-19 власного виробництва.

Додамо, що синтетична мРНК – це революційна технологія, яка дає змогу створювати принципово новий клас ліків для багатьох невиліковних на сьогодні захворювань. Дана технологія була започаткована у 1970-х роках. Основний механізм її дії був вражаюче простим: найпотужніша у світі фабрика ліків може бути всередині кожної людини. До початку пандемії COVID-19, мРНК-вакцина не була загальновідомою. 14 грудня 2020 року в США була введена перша дозволена мРНК-вакцина. На основі цієї технології створено протиковідні вакцини Pfizer-BioNTech і Moderna.

Нагадаємо, що у Львові відкрили відділення реабілітації передчасно народжених та малих дітей (відео). Діти отримують комплексну допомогу команди лікарів: педіатра, дитячого невролога, фізичного терапевта, ерготерапевта, психолога, хірурга, окуліста, сурдолога, логопеда тощо.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next