Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео)

Мисливці за діабетом: як вчасно приборкати хворобу (відео)
У межах інформаційної кампанії сімейні лікарі «полюють» на цукровий діабет 2-го типу, інформуючи про його профілактику, вчасне виявлення та лікування.

Війна – стрес – хвороба. У теперішніх реаліях в Україні значно зростають ризики виникнення цукрового діабету 2-го типу. Саме на нього «полюють» сімейні лікарі Львівщини у межах інформаційної кампанії «Мисливці за діабетом»: інформують населення про його профілактику, вчасне виявлення та лікування. Медики наголошують: особливо це стосується вимушено переміщених осіб.

Ми розуміємо, що люди в стані стресу переїхали, вимушено перемістилися сюди, на територію Львівської області. І саме це є один з чинників, коли саме така ситуація може спровокувати зокрема появу і появу діабету, або з іншої сторони люди, які можливо латентно хворіють десь часто ігноруючи звертаються до медичного працівника в тій стадії, коли вже пізно, - повідомляє Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації.

До слова, Львівщина – серед лідерів за кількістю нових виявлених випадків захворювання. Загалом у області майже 65 тисяч людей хворіють на діабет, 57 тисяч з них – 2-го типу. Тож вчасна діагностика та раннє виявлення недуги – те, з чим зараз активно працюють зокрема сімейні лікарі.

Не дивлячись, що у нас війна, ми стараємося приділяти увагу ранньому виявленню різних недуг, особливо тих, які призводять до важких ускладнень, інвалідизації, а то і смерті, - наголошує Леся Кобецька, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міськради.

Інформаційна кампанія «Мисливці за діабетом» є частиною Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», що реалізується у партнерстві з Центром громадського здоров'я України та спрямована на скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні. Відтак створено спеціальні мобільні бригади, які працюють одночасно у 5 областях України.

Ми за кошти проекту закуповуємо ліки, які необхідні для допомоги, для безкоштовного надання людям, які переселилися і люди, які знаходяться у віддалених районах і які зараз відчувають потребу у фінансовій допомозі, - каже Галина Майструк, менеджерка Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

Медичні бригади також забезепчуватимуть безкоштовними ліками, що сьогодні є дуже важливо тому, що не завжди у віддалених місцях є.. тобто купити можна, але для цього треба докласти певні зусилля. Але якщо будуть представлені ліки, це – однозначно полегшить доступ до лікування, - додає Мар’яна Климців, лідерка команди «Мисливці за діабетом» у Львівській області.

Загалом в Україні понад 1,3 мільйони людей мають цукровий діабет. Процедура тестування на рівень глюкози у крові – проста й займає всього декілька хвилин. Також визначити індивідуальний ризик цукрового діабету 2-го типу можна онлайн. https://diabetes.phc.org.ua/

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео) Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».
Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях
Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку.
Loading...
Load next