Як поводити себе з близькими, які повернулися з полону: поради психолога

Як поводити себе з близькими, які повернулися з полону: поради психолога

Попри те, що інколи українці можуть підтримувати звʼязок з родичем-військовим, який потрапив до російського полону, вони отримують різний досвід та змімнюються в залежності від обставин.

Як ви, так і військовополонений у таких ситуаціях мають змогу побачити себе з іншої сторони. Поради від психолога про те, як вести себе з військовим, який повернувся з полону опублікувала Асоціація родин захисників Азовсталі у Telegram.

Звісно, ми можемо не знати багато з того, крізь що вони пройшли. Ваші рідні можуть не хотіти розповідати про це одразу по поверненню. Як би вам не було важко, не змушуйте їх ділитись усім. Для "знайомства" з цими новоутвореними враженнями потрібен певний час, – йдеться у повідомленні.

Психолог наголошує, що потрібно пам'ятати, що близька вам людина повертається додому з "бойовим" сприйняттям дійсності.

Всі ми при зміні обстановки проходимо період адаптації. Військовим потрібен час, аби призвичаїтись до мирного життя, адже на війні реалії зовсім інші, ніж у цивільному світі. Адаптивні реакції можуть бути особливо гострими у перший місяць після повернення додому. Вони є нормальною складовою процесу адаптації, – розповідає психолог.

Нагадаємо, раніше Україна повернула з полону 144 військових, 95 з них бійці "Азовсталі".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон" (фото) Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон" (фото)
Українські військові вирішили допомогти російським загарбникам зберегти життя. Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон".
Loading...
Load next