"Нас полонили, ніхто нас не чіпає, не кричить на нас": полонений росіянин готовий воювати за Україну (відео)

"Нас полонили, ніхто нас не чіпає, не кричить на нас": полонений росіянин готовий воювати за Україну (відео)

Передбачуваний російський військовослужбовець, який, опинившись у полоні, намагаючись повернутися до РФ, заявив, що готовий скласти присягу на вірність Україні, якщо йому це дозволять. Про це повідомляє СБУ.

Якщо мені нададуть можливість воювати за Україну, скласти присягу, перевезти свою сім'ю і залишитися тут жити — я із задоволенням погоджуся, — зазначив полонений військовий 2001 року народження.

Він розповів, що на територію України він потрапив із Криму.

Ми проїжджали села, тобто я бачив, як люди живуть. Ми встали біля Нової Каховки. Ми хотіли, насправді, розвернутися: нам ця війна не потрібна була. Але командир бригади сказав, що виїхати назад не вийде, або нас свої ж солдати розстріляють, — пояснив затриманий.

За його словами, він спробував втекти, і разом з іншими 14 військовослужбовцями в бік кордону Росії, проте потрапили в полон.

Коли нас взяли в полон, до нас ставилися краще, ніж у Росії наші командири. Нам казали, що тут живуть нацисти, бандерівці бігають, чеченці — джахарівці, дудаєвці — це все неправда, це все брехня. Коли я побачив усе це на власні очі, зрозумів, що це дуже серйозно, — пояснив представник ЗС РФ.

Нас полонили, ніхто нас не чіпає, не кричить на нас, з нами розмовляють російською мовою.

Нагадаємо, раніше полонений рашист розповів, як командир роти кинув його пораненого на полі бою.

Карина Бовсуновська — 

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Українські військові провели масштабні навчання на кордоні з Росією (відео) Українські військові провели масштабні навчання на кордоні з Росією (відео)
Учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.
Loading...
Load next