Як важкохворим українцям у Польщі отримати медичну допомогу: інструкція

Як важкохворим українцям у Польщі отримати медичну допомогу: інструкція

Експерти Міністерства охорони здоров’я України розповіли, як українцям з важкими хронічними захворюваннями, які, рятуючись від війни, опинилися на території Польщі, отримати медичну допомогу.

Зазначається, що згідно з даними ООН, з України до Польщі з початку війни виїхало майже 3,7 млн українців.

Якщо українець, який страждає на хронічні або орфанні захворювання, переїхав до Республіки Польщі після 24 лютого, йому обов’язково потрібно стати на облік до сімейного лікаря, – йдеться в повідомленні пресслужби МОЗ.

Знайти заклад, де приймають сімейні лікарі, можна через безкоштовну цілодобову гарячу лінію: 800 190 590.

Повідомляється, що сімейні лікарі стежать за здоров’ям хронічно хворої людини, відстежують динаміку й виписують рецепти на потрібні ліки.

Якщо стан пацієнта викликає занепокоєння або різко погіршився, сімейний лікар випише направлення до лікаря вузької спеціальності.

Якщо пацієнту з хронічними хворобами різко стало погано, і це загрожує його життю – потрібно викликати швидку медичну допомогу.

Виняток становлять люди, які страждають на онкологічні захворювання. Ці пацієнти можуть безпосередньо звертатися в онкологічні центри і отримувати медичну допомогу прямо там. Направлення до онколога від сімейного лікаря в Польщі не потрібно.

Більше інформації про лікування онкології в Польщі: 800 190 590

Корисні посилання:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща прийматиме на лікування українських військових.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Loading...
Load next