Збереження ментального здоров'я пацієнта: спеціалісти з Ізраїлю провели курси для лікарів Львова(відео)

Збереження ментального здоров'я пацієнта: спеціалісти з Ізраїлю провели курси для лікарів Львова(відео)
У 2-му медоб’єднанні Львова спеціалісти з Ізраїлю влаштували для наших лікарів курси для вдосконалення навичок роботи з пацієнтами, які отримали важкі емоційні травми

Допомогти не тільки фізично, але й психологічно. У 2-му медоб’єднанні Львова спеціалісти з Ізраїлю влаштували для наших лікарів курси для вдосконалення навичок роботи з пацієнтами, які отримали важкі емоційні травми.

Це є практичний тренінг, реально практичний тренінг, де нам дають завдання по стресових ситуаціях по травмі, по психічний травмі. На сьогоднішній день, це питання дуже важливе й для лікарів, і для медичних сестер. Бо практично усі наші пацієнти мають свій рівень стресу, — зазначила Ірина Ометюх, головна медсестра 4-ї Лікарні 2-го медоб’єднання Львова.

Зараз до Львова прибуває багато переселенців з Києва, Одеси та інших міст, куди прилітали ракети. І в цих людей вже є психологічні травми. Навіть сьогодні коли ми почули повітряну тривогу, то ми бачили їхню гостру емоціональну реакцію. І якщо сімейний лікар може розпізнати цю реакцію і буде знати як заспокоїти пацієнта, то можна обійтися без допомоги психологів. Так само лікарі можуть порадити батькам, як заспокоїти їхніх дітей, — розповіла Айелет Шмуель, психологиня з Ізраїлю.

Триватиме тренінг 4 дні. Закордонні колеги зазначили, що включили в курс й заняття для збереження емоційного стану й самих лікарів.

Це важливо, бо лікарі теж можуть отримати емоційну травму, бо постійно слухаючи від пацієнтів про ті жахіття, які з ними відбувалися ти й сам починаєш це все переживати. Тому ми навчимо, як розпізнати симптоми такого стану, та що робити, щоб самому зберегти емоційну стабільність. Цю частину ми залишили на останок наших занять, — Айелет Шмуель, психологиня з Ізраїлю.

Ці тренінги відбуваються за підтримки благодійного фонду з США. Волонтери кажуть, що активно співпрацюють з нашими медиками з самого початку війни в Україні. 

Я побачив тут людей, які знають, що роблять. Вони усі працівники тут дуже професійні.  Єдине, що їм потрібно це якісне обладнання, яке дієво використовують у Європі та США. Наприклад, нові ліжка з різноманітним функціоналом для зручності пацієнтів чи систему виклику медсестер, якщо пацієнтам буде потрібна допомога. З цим ми допоможемо, але все інше тут на високому рівні, - відмітив Боб Шерман, волонтер з США.

Й зазначає, що за потреби й надалі залучатимуть закордонних спеціалістів для проведення подібних тренінгів. Вже зараз волонтери збирають додаткові кошти для підтримки наших мед закладів.  Додамо, що незабаром у  2-му медоб‘єднанні Львова запрацює Центр ментального здоров‘я за, де діагностуватимуть стан психічного здоров‘я, проводитимуть індивідуальну та групову терапію для пацієнтів.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Директора Львівської інфекційної лікарні госпіталізували з Covid-19 Директора Львівської інфекційної лікарні госпіталізували з Covid-19
Його госпіталізували до тієї ж лікарні, яку він очолює.
Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік
1 грудня президент Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітної платні для лікарів.
Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів
Львівська лабораторія “Ескулаб” першою в Україні запропонувала лікарям-інтернам підвищити кваліфікаційний рівень, пройшовши спеціальний курс підготовки на лабораторних потужностях компанії.
Loading...
Load next