Єдиний центр слуху у Львові: де пройти діагностику та лікування? (відео)

Єдиний центр слуху у Львові: де пройти діагностику та лікування? (відео)
Вже близько року у Львові функціонує єдиний центр слуху, в якому приймають як дорослих, так і діток з перших днів життя.

Раніше пацієнтові з проблемами слуху, потрібно було витратити багато часу, щоб пройти все обстеження та лікування, адже це проводилось у різних установах. А сьогодні у Львові будь-хто може отримати весь спектр послуг в одному центрі. Адже вже декілька місяців у Лікарні князя Лева Другого територіального медичного об’єднання функціонує єдиний у нашому місті центр слуху, де є не тільки відповідні фахівці, але і все необхідне сучасне обладнання.

В нашому центрі ми можемо обстежити слух абсолютно всім людям, починаючи з немовлятка. В нас є апаратура яка називається емісія атиокустична, яким ми робимо обстеження слуху без участі дитинки. Ми просто кладемо навушничок, він подає сигнал. Саме слухові клітини мають відповідь і у виді графіку ми представляємо це, - каже Петро Павлюк, завідувач Центру слуху ТМО 2.

Фото: ПравдаТУТ Львів

 

Ця процедура називається отокостична місія. Найбільше ми її використовуємо як скринінг, скринінгове обстеження дітей для виявлення патології слуху. Безпосередньо чи добре працюють волоскові клітини у внутрішньому вусі. Це обстеження ми маємо проводити коли є тихо, або коли дитинка спить, - додає Діана Жиденко, дитяча лікарка-отоларинголог центру слуху ТМО 2.

Дуже важливо виявляти патології слуху на ранніх термінах, і тоді в майбутньому дитинка зможе повноцінно розвиватися.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Найчастіше ми маємо час. Грубо кажучи до року часу, до пів року, щоб діагностувати проблему слуху в дітей, - розказує Діана Жиденко, дитяча лікарка-отоларинголог центру слуху ТМО 2.

Окрім того, що нікуди не зникають різні захворювання, які впливають на слух. Сьогодні додалась і інша категорія пацієнтів. Тобто ті, які отримали бойові травми, внаслідок вибухів. 

Зараз дуже багато і поранених солдат і ЗСУ, і прикордонні війська, будь-які солдати, які приходять. Там перша проблема це акобаротравма. Перша проблема зараз стала що обстріл, артобстріл, взривання різноманітних снярядів і малокалібирних, і великокалідирних і 125-ка, і 150-ка і 80-ка. Я тепер вже сам став спеціалістом по тому як вибухає, від того залежить яке ураження того нерва слухового. Це стало ну надзвичайно актуальним, - пояснює Петро Павлюк, завідувач Центру слуху ТМО 2.

Додамо також, що у Центрі слуху Другого медоб'єднання Львова є єдина на Західній Україні діагностика органу рівноваги.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Орган рівноваги відповідає чи стійко людина стоїть на своїх ногах. Тобто біля вушка, біля внутрішнього вуха є ше так звані півколові канали, в яких циркулює рідина перелімфа і ендолімфа. Там є спеціальні кристалики. Я так не буду углублятися в анатомію, але якраз ми обстежуємо функцію цього органу, каже Петро Павлюк, завідувач Центру слуху ТМО 2.

І це також дуже важливо, адже завдяки такому методу діагностики можна виявити чимало проблем.

Ці проблеми з органом рівоваги надзвичайно складні. Їх ще називають доброякісні, пароксизмальні, позиційні. Головокружіння. З одної назви вже хочеться забути про ту проблему, але нажаль, є такі люди. І знову ж таки в нас час це дуже актуально бо на другому місці після акубаротравми і військових, йдуть різноманітні головокружіння в солдат і військовослужбовців, - наголошує Петро Павлюк, завідувач Центру слуху ТМО 2.

Якщо пацієнтові потрібне системне лікування чи операція, то це він також може отримати у Лікарні Князя Лева, адже у медзакладі є стаціонарне відділення та фахівці, які можуть надати всю необхідну медичну допомогу.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів
Львівська лабораторія “Ескулаб” першою в Україні запропонувала лікарям-інтернам підвищити кваліфікаційний рівень, пройшовши спеціальний курс підготовки на лабораторних потужностях компанії.
Директора Львівської інфекційної лікарні госпіталізували з Covid-19 Директора Львівської інфекційної лікарні госпіталізували з Covid-19
Його госпіталізували до тієї ж лікарні, яку він очолює.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Loading...
Load next