ВООЗ більше не рекомендує використовувати два препарати для лікування COVID-19

ВООЗ більше не рекомендує використовувати два препарати для лікування COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації з лікування COVID-19 і більше не радить використовувати два види терапії на основі антитіл. Зазначено препарати Сотровімаб та Казірівімаб/імдевімаб. Повідомляє Reuters.

Ці два засоби були одними із перших ліків, які застосовували у лікуванні COVID-19, але стали застарілими.

Рекомендації ВООЗ змінила після лабораторних досліджень, які показали обмежену клінічну ефективність препаратів у боротьбі з останніми штамами коронавірусу.

Висновок ВООЗ вже підтримали у США, де наразі також не рекомендують використовувати Сотровімаб та Казірівімаб/імдевімаб.

Зокрема Сотровімаб від британської компанії GSK і американського партнера Vir Biotechnology, який донедавна мав мільярдні продажі, був вилучений з ринку США Управлінням з контролю за продуктами й ліками.

При цьому наразі обидва препарати все ще продовжують рекомендувати для використання у країнах ЄС. Також ВООЗ розширила рекомендації для іншого методу терапії – противірусного препарату Ремдесивір від компанії ​​Gilead (GILD.O).

Зокрема його тепер використовувати пацієнтам із тяжким перебігом COVID-19, а також пацієнтам із найвищим ризиком госпіталізації.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ
Небезпечний штам «Дельта» уже виявили щонайменше в 111 країнах світу, зокрема і в Україні також.
"Може спричинити значну захворюваність": ВООЗ застерегла країни світу через поширення штаму "Омікрон" "Може спричинити значну захворюваність": ВООЗ застерегла країни світу через поширення штаму "Омікрон"
На початку цього тижня повідомлялося, що "Омікрон" виявлено трохи більше ніж у 90 країнах світу.
"Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне" "Омікрон" шпиталізує і вбиває людей": глава ВООЗ заявив, що "цунамі нових випадків величезне"
До 22 грудня "Омікрон" підтвердили у 110 країнах.
Loading...
Load next