Як вакцинувати дітей проти COVID-19 і чи потрібна їм бустерна доза?

Як вакцинувати дітей проти COVID-19 і чи потрібна їм бустерна доза?

В Україні на тлі осінньої хвилі захворюваності зростає кількість COVID-інфікованих. Міністерство охорони здоров'я рекомендує вакцинуватися проти коронавірусу не лише дорослим, але й подбати про щеплення для дітей. Повідомляє МОЗ.

Щоб убезпечитися від тяжкого перебігу хвороби, рекомендовано зробити щеплення, як дорослим, так і дітям з 12 років, – наголошують у відомстві.

При цьому у МОЗ підкреслюють, що вакцинація дорослих і дітей від 12 років технічно нічим не відрізняється. Щоправда дітей радять щепити вакциною Pfizer за схемою, аналогічною до "дорослої" – дві дози з інтервалом у 21-28 діб.

Чи безпечна вакцина Pfizer для дітей?

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, вакцина Pfizer на 93% захищає підлітків віком від 12 до 18 років від госпіталізації через COVID-19.

Вакцина Pfizer пройшла усі необхідні дослідження для дітей, зокрема, віком від 5 років, які довели її ефективність та безпечність, – наголошують у МОЗ.

Що необхідно для вакцинації дитини?

Для того, щоб щепити від коронавірусу дитину 12-13 років, необхідна згода одного із батьків або опікуна. Дорослим достатньо просто записати дитину до будь-якого пункту чи центру щеплення.

Водночас діти від 14 років можуть прийти на вакцинацію самостійно.

Обрати найближчий пункт вакцинації можна за посиланням.

Чи потрібна дітям бустерна доза?

Наразі в Україні не роблять дітям бустерне щеплення проти коронавірусу. Втім, є винятки.

Якщо внаслідок важкої хвороби у дитини старшої 12 років могла не сформуватися повноцінна імунна відповідь на дві дози вакцини, лікар може рекомендувати ввести додаткову дозу, бажано в період від 28 днів до 3 місяців після завершення базового курсу вакцинації, – пояснюють у МОЗ.

Нагадаємо, що другий бустер та щеплення дітей від 5 років: в Україні оновили правила вакцинації від ковіду.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зробили перші щеплення вакциною Pfizer/BioNTech (фото) В Україні зробили перші щеплення вакциною Pfizer/BioNTech (фото)
Сьогодні, 18 квітня, на Київщині щеплення проти COVID-19 почали робити вакциною Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next