У МОЗ дали прогноз на розвиток пандемії: хвиля ковіду ще наростатиме

У МОЗ дали прогноз на розвиток пандемії: хвиля ковіду ще наростатиме

Захворюваність на COVID-19 в Україні, згідно з прогнозами, ще наростатиме, але з циркуляцією вірусів грипу у середині грудня кількість випадків коронавірусної хвороби має піти на спад. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного телемарафону у середу.

За тими прогнозами, які ми робіли спільно з ВООЗ, до кінця вересня і по суті перший тиждень жовтня очікується ще зростання захворюваності, і за минулий тиждень ми спостерігаємо плюс 20 відсотків до зростання захворюваності, - повідомив Кузін.

З його слів, усього за тиждень фіксується в середньому 40-45 тисяч нових випадків інфікування. Він додав, що за минулий тиждень серед захворілих було майже 6 тисяч дітей та тисяча медпрацівників.

Ця ситуація - вона є прогнозована, - заявив він, уточнивши, що має на увазі календарний початок і підйом захворюваності зокрема.

Кузін повідомив, що 99% зафіксованих випадків припадає на штам "Омікрон", як і в ЄС та в усьому світі. Він додав, що з 42 тис. ковід-ліжок зайнято близько 7 тисяч, що становить 9%.

Зараз є вакцина в наявності, є вакцина Джонсон, є вакцина Пфайзер, - зазначив він, закликавши українців вакцинуватися.

Говорячи про вакцинацію, Кузін зокрема вказав, що дозволену недавно другу бустерну дозу зробили близько 31 тисячі українців.

Скоріш за все, що ми почнемо фіксувати циркуляцію вірусів грипу, починаючи з середини грудня, і зазвичай вже, як ми бачимо, якраз циркуляція вірусів грипу витісняє цю коронавірусну хворобу, і випадки коронавірусної хвороби мають іти на спад. Тож, ми очікуємо саме до цього часу вже поступове спадання рівня захворюваності, - повідомив Кузін.

Нагадаємо, як вакцинувати дітей проти COVID-19 і чи потрібна їм бустерна доза?

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Loading...
Load next