Перший в Україні пацієнт із вживленими в кістку протезами почав ходити

Перший в Україні пацієнт із вживленими в кістку протезами почав ходити
У Львові представили результати першого в історії української медицини випадку остеоінтеграційного протезування

Ігор Крупнов вперше за шість тижнів після операції із вживлення імплантів встає на ноги. А ось вже перші кроки.

Він 57-річний капітан ЗСУ. Коли добровільно пішов боронити Україну втратив обидві кінцівки. Авто, де їхав чоловік підірвалось на мінах. До війни Ігор вів активний спосіб життя та навіть подолав марафон, 42 кілометри. Тому для нього було дуже важливо знову встати на ноги. Та мати можливість не просто ходити, а бігати, водити машину, та відчувати поверхню на яку ступає його нога.

Ігор став першим пацієнтом в Україні, якому зробили остеоінтеграційне протезування, тобто коли частину протеза вживлюють просто в кістку. Через 5 місяців після поранення йому виконали операцію, а через 6 тижнів він вже зробив свої перші кроки. Каже, завдячує цим і своїй дружині, яка весь цей час підтримувала його і теж мріяла, щоб її чоловік знову зміг ходити.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині перестав функціонувати Ізраїльський мобільний госпіталь На Львівщині перестав функціонувати Ізраїльський мобільний госпіталь
Попри закриття мобільного госпіталю, співпраця на цьому не завершиться
Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео) Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)
Тренінги з надання першої домедичної допомоги фахівці медколеджу післядипломної освіти проводять щодня. Вишкіл триває 2 години .
Loading...
Load next