З початку війни росіяни зруйновали 186 медзакладів

З початку війни росіяни зруйновали 186 медзакладів

За понад 17 місяців повномасштабної війни, російські снаряди та ракети зруйнували понад 186 обʼєктів медзакладів та ще 1 409 обʼєктів – пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.  

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Однак, навіть попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, що суттєво ускладнює процес відновлення, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Так, в Україні вже вдалося відновити частину медичних закладів. 

Йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо. 

Зокрема, станом на серпень 2023 року вдалося повністю відновити 357 об’єктів медзакладів, ще 416 об’єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. 

Попри тривалу війну та навантаження на медичну систему України Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби необхідна медична допомога була доступною кожному. 

Нагадаємо, Україна з Литвою затвердили угоду про взаємне визнання водійських посвідчень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next