Уряд удосконалив процедуру забезпечення українців протезами

Уряд удосконалив процедуру забезпечення українців протезами

Кабінет Міністрів змінив порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку, - йдеться в повідомленні.

Відтепер рішення про потребу у протезі може ухвалювати мультидисциплінарна команда, яка працює з людиною у лікарні. При наявності чинного висновку МСЕК чи довідки лікарської комісії нових документів для забезпечення допоміжними засобами реабілітації оформлювати не потрібно.

Також скорочено перелік документів для забезпечення засобами реабілітації.

Крім того, спрощено процедуру призначення колісних крісел з електроприводом – тепер це відбуватиметься за загальною процедурою, як і призначення будь-якого іншого засобу реабілітації. Згідно з оновленим порядком, вартість протеза для дітей, що держава повністю компенсує протезному підприємству, прирівняна до вартості протеза для дорослих.

Передбачена можливість ремонту протеза коштом державного бюджету у межах гарантійного строку. Ремонт пошкодженого внаслідок бойових дій чи збройної агресії РФ протеза також покриватиме держбюджет.

Для встановлених за кордоном протезів передбачено гарантійне обслуговування в Україні коштом державного бюджету.

Нагадаємо, На Південному напрямку ЗСУ ліквідували три ворожі Су-34

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Loading...
Load next