Віруси грипу циркулюють у 10 областях України - МОЗ

Віруси грипу циркулюють у 10 областях України  - МОЗ

У 10 регіонах України зафіксовано циркуляцію вірусів грипу, двоє людей померли внаслідок ускладнень хвороби.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

За останній тиждень в країні зареєстровано 156 166 випадків захворювання ГРВІ, грипу та COVID-19, із них 86 561 — серед дітей віком до 17 років. На лікування до медзакладів потрапив 4 841 українець, з яких 2 264 — діти. Зареєстровано 10 419 випадків захворювання на COVID-19: 60 — летальних, серед пацієнтів старше 30 років. Від ускладнень грипу в країні померли двоє людей. В обох випадках пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними МОЗ, з 2 жовтня до 17 грудня в Україні на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіли 1,5 млн осіб. Наразі переважає захворюваність на COVID-19, однак з січня фахівці прогнозують збільшення випадків захворюваності на грип.

Від початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 118 846 українців. Проти COVID-19 загалом проведено 35,7 млн щеплень. Першу дозу отримали 16,36 млн осіб, другу — 15,55 млн осіб. Перший бустер отримали 3,32 млн українців. Вакцину проти грипу, корейського або французького виробництва, можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Щеплення проти COVID-19 — безоплатні для населення. Вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей). На рівні країни є 2,5 млн доз вакцин.

Нагадаємо, Уряд удосконалив процедуру забезпечення українців протезами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сезон ЗАСТУД: чи чекати COVID-19 та грип цього року? Сезон ЗАСТУД: чи чекати COVID-19 та грип цього року?
На Львівщині фіксують збільшення кількості хворих на ГРВІ та COVID-19. Окрім того, ВООЗ прогнозує 4 штами грипу, які будуть циркулювати цього року
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Loading...
Load next