На трансплантацію у 2024 році держава виділила понад ₴9 мільйонів

На трансплантацію у 2024 році держава виділила понад ₴9 мільйонів

На трансплантацію у 2024 році держава виділила понад 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Від січня 2024 року трансплантацію органів, кісткового мозку та посттрансплантаційний супровід фінансуватиме НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій. Національна служба здоров'я України контрактуватиме центри трансплантації за двома пакетами: органна трансплантація; пересадка кісткового мозку, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до ПМГ-2024 закладена така вартість послуг із пересадки: легень — близько 2,6 млн грн, серця — понад 2 млн грн, печінки — близько 1,5 млн грн, нирки — близько 800 тис. грн, гемопоетичних стовбурових клітин — до 2,5 млн грн.

Як наголошують у МОЗ, держава забезпечуватиме як лабораторний, так і післяопераційний супровід пацієнтів. Усі надавачі послуг, долучені до функціонування системи трансплантації зараз, законтрактуються НСЗУ та продовжать сталу роботу наступного року.

Нагадаємо, Квартира для підлеглого: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
Loading...
Load next