У Чернівецькій області зафіксували випадок підозри на правець

У Чернівецькій області зафіксували випадок підозри на правець

У Чернівецькій області зареєстровано випадок підозри на правець, хворий госпіталізований і отримує необхідну медичну допомогу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Випадок підозри на правець зареєстровано у Чернівецькій області у 45-річного чоловіка. Він звернувся зі скаргами на гнійну рану стопи, далі у нього з’явились тризм м’язів обличчя, напруження м’язів шиї, плечового поясу та потилиці. Наразі він перебуває у лікарні, де отримує необхідну допомогу. Зокрема, постраждалому введено протиправцевий імуноглобулін, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, встановлено, що впродовж останніх 10 років щеплення від правця чоловік не отримував. Фахівці Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб проводять епідеміологічне розслідування: встановлюють шлях інфікування та опитують контактних осіб.

У МОЗ наголосили, що правець може призвести до серйозних ускладнень і навіть смерті. Перші симптоми можуть з’явитися протягом 3–21 дня після інфікування. Виникають м’язові спазми, інфікованій людині стає дедалі важче ковтати, далі розвивається головний біль, лихоманка та надмірне потовиділення. У разі підозри на інфікування чи появи симптомів слід негайно звернутися до лікаря. Ризики смерті від правця високі — від 10% до 70% залежно від лікування, віку та стану здоров’я.

Нагадаємо, У Сумській області шукають диверсантів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next