До програми "Доступні ліки" додали понад 230 препаратів від серцево-судинних захворювань

До програми "Доступні ліки" додали понад 230 препаратів від серцево-судинних захворювань

До програми "Доступні ліки" включено 232 назви препаратів від серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє Національна служба здоровʼя.

Всього до програми “Доступні ліки” включено 232 торгові назви препаратів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. З них 177 – з доплатою, та 55 – без доплати, - йдеться у повідомленні.

В НСЗУ нагадали, що для отримання ліків безоплатно або з частковою доплатою необхідно звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.

Лікар випише електронний або паперовий рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН). Термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.

Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

  • через дашборд на сайті НСЗУ
  • через чат-бот «Спитай Гриця» 
  • зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Нагадаємо, Білорусь відправила депортованих дітей з України на навчання до військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next