Тютюнопаління у середньому забирає 130 тисяч життів українців щороку - МОЗ

Тютюнопаління у середньому забирає 130 тисяч життів українців щороку - МОЗ

В Україні тютюнопаління щороку забирає у середньому 130 тисяч життів громадян.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

В Україні куріння забирає в середньому 130 000 життів на рік. Тютюнокуріння підвищує ризик інсульту, стенокардії та інфаркту міокарда і приблизно в 5 разів — раптової смерті, - зазначається у повідомленні.

У МОЗ зауважили, що сигаретна упаковка — важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. Зокрема, через привабливий дизайн виробники намагаються залучити до лав курців нових споживачів, у тому числі молодь та підлітків, які найбільше піддаються подібним маркетинговим маніпуляціям.

Водночас тютюнова упаковка є важливим джерелом інформування й про наслідки куріння: 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через них про припинення куріння, - йдеться у повідомленні.

За словами в. о. керівника відділу профілактики неінфекційних захворювань Центру громадського здоров’я Наталі Гриб, 27% населення України старше 18 років — теперішні курці.

Вона розповіла, що медичні попередження на упаковках мотивують кинути палити і зменшують привабливість тютюну для людей без сформованої залежності, особливо серед молоді.

Гриб зазначила, що QR-код, який веде на сервіс "Я кидаю курити", збільшить ефективність медичних попереджень і підвищить успішність спроб кинути палити.

В. о. керівника відділу профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ поінформувала, що людина, яка за день викурює пачку сигарет, побачить попередження про шкоду куріння кожного разу, коли бере пачку, — це щонайменше 20 разів на день і 7000 разів на рік.

Реалістичні зображення справжніх хвороб, спричинених курінням, допоможуть усвідомити проблему, прийняти рішення кинути курити, а наявність сервісу, куди можна звернутися по допомогу, додасть мотивації для дій, — сказала вона.

Нагадаємо, Фінляндія готова вжити додаткові заходи після закриття кордону з РФ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні виявили 8 940 нових випадків коронавірусу: 367 пацієнтів померли В Україні виявили 8 940 нових випадків коронавірусу: 367 пацієнтів померли
За останню добу в Україні виявили 8 940 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за останню добу в Україні підтвердили 6 506 нових хворих на Covid.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Loading...
Load next