У Вінницькій області через чотири годин після вакцинації Pfizer помер 47-річний чоловік

У Вінницькій області через чотири годин після вакцинації Pfizer помер 47-річний чоловік
Ймовірно, що причиною смерті була зовсім не вакцина. Однак, наразі точної причини смерті у МОЗ поки що не назвали.

Учора, 2 липня, невдовзі після вакцинації проти COVID-19 помер 47-річний мешканець Вінницької області. Відомо, що за чотири години до смерті він отримав щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech, повідомляє пресслужба МОЗ.

Чоловік вакцинувався 2 липня о 13:45. Протягом години після щеплення скарг не було. О 17:00 у пацієнта з’явились скарги на нудоту, він знепритомнів. Йому відразу викликали швидку, яка провела реанімаційні заходи. О 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

У МОЗ уточнили, що "випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19". Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області. 

Та наразі жодного взаємозв’язку між вакцинацією та смертю чоловіка офіційно не встановлено. Тим часом у міністерстві наголосили, що вакцинація проти коронавірусу не запобігає розвитку інших захворювань або смерті з інших причин.

Нагадаємо, 15 квітня у Львові чоловіку зробили щеплення вакциною “AstraZeneca”/”Covishield” проти коронавірусу, однак вже 16 квітня вакцинований помер. Смерть 63-річного чоловіка медики зареєстрували як несприятливу подію після вакцинації, адже після щеплення не минуло й 30 днів. Та згодом виявилось, що смерть наступила внаслідок хвороб серця.

Читайте також
Смерть українця після щеплення Pfizer: медики назвали попередню причину Смерть українця після щеплення Pfizer: медики назвали попередню причину
Невдовзі після вакцинації проти COVID-19 помер 47-річний мешканець Вінницької області. Відомо, що за чотири години до смерті він отримав щеплення вакциною Pfizer.
Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото) Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото)
До України прибула перша партія вакцини від ковіду виробника Pfizer, придбана за державний кошт. Літак приземлився в аеропорту "Київ" (Жуляни).
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Loading...
Load next