У Івано-Франківську ШІ аналізуватиме рентгенівські знімки

У Івано-Франківську ШІ аналізуватиме рентгенівські знімки

Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр отримав комплект штучного інтелекту для автоматичного аналізу рентгенівських знімків грудної клітки.

Про це інформує департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Обласному фтизіопульмонологічному центру передали комплект штучного інтелекту для автоматичного аналізу рентгенівських знімків грудної клітки.

Серед головних його переваг: безбарʼєрний доступ для маломобільних груп населення та можливість отримувати до 100 зображень з повним зарядом апарату, в умовах відсутності мережевого живлення. Також висока якість зображення, швидше сканування в режимі реального часу та легкість у використанні, кажуть у медзакладі.

Зазначається, що вже впродовж декількох місяців пацієнти закладу мають можливість пройти обстеження й на портативному рентгенапараті.

Як це працює? Лікар робить на апараті знімок, який відображається на мобільному сервері ШІ, далі йде обробка зображення і оцінюється стан легень пацієнта із точність 97-99%. Проте, важливо, що це лише функція, яка допомагає заощадити час, але кінцевий діагноз встановлює медик, — зазначив в.о. директора департаменту Володимир Дзьомбак.

Це обладнання заклад отримав як благодійну допомогу за сприяння Центру громадського здоров’я України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 58 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next