В Україні щороку діагностують до 1000 випадків онкологічних хвороб у дітей

В Україні щороку діагностують до 1000 випадків онкологічних хвороб у дітей

В Україні щорічно реєструється до тисячі випадків онкозахворювань у дітей.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя.

За даними Національного канцер-реєстру, в Україні щороку діагностують близько 1000 нових випадків онкологічних хвороб у дітей. Найбільш поширеними онконедугами серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головного мозку, - заявили у МОЗ.

На відміну від дорослих, дитячі онкозахворювання у переважній більшості випадків не мають встановленої причини, а запобігти розвитку раку у дітей, як правило, неможливо.

Всі види медичної допомоги як для дорослих, так і для дітей з онкологією є безоплатними, адже їх покриває Програма медгарантій. Серед послуг - діагностика, лікування, включно з ліками, подальша реабілітація та паліативна допомога. Крім того, дітям з онкологічними хворобами сьогодні в Україні вже здійснюють трансплантацію кісткового мозку. І це повністю безоплатно для сім’ї хворої дитини. Під час лікування родичі можуть бути поруч з дитиною стільки, скільки бажають.

Нагадаємо, Укрпошта отримала ліцензію на продаж ліків: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
«Рік вакцинації», аеромедична евакуація, лікування раку: головні події медицини за 2021 рік «Рік вакцинації», аеромедична евакуація, лікування раку: головні події медицини за 2021 рік
Щороку наприкінці грудня хочеться підсумувати події року і згадати ті, якими можна пишатися. Дякуємо лікарям, що допомагають українцям вберегтися чи одужати від COVID-19.
В Україні усіх навонароджених перевірятимуть на генетичні захворювання В Україні усіх навонароджених перевірятимуть на генетичні захворювання
В Україні збираються запровадити неонатальний скринінг на виявлення генетичних захворювань у новонародженої малечі.
Loading...
Load next