Провідні німецькі клініки стали партнерами десяти українських медзакладів

Провідні німецькі клініки стали партнерами десяти українських медзакладів

Десять українських медзакладів і провідні німецькі клініки «Шаріте» і BG Kliniken домовилися про медичне партнерство.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, зустрічі між представниками медзакладів двох країн відбулися під час міжнародної конференції з медичних партнерств у Берліні.

Меморандуми про партнерство з клінікою «Шаріте» підписали обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології у м. Ужгород, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня, Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук.

Натомість клінічна лікарня «Феофанія», Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», міська клінічна лікарня №4 Дніпровської міської ради, Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України домовилися про співпрацю з німецькою мережею BG Kliniken, яка спеціалізується на лікуванні та реабілітації постраждалих від важких травм.

Співпраця між двома провідними німецькими медичними інституціями і нашими лікарнями особливо актуальна зараз, коли внаслідок російських ракетних ударів та бойових дій тисячі українців дістають важкі травми та поранення. Навчання наших спеціалістів у цих закладах та вивчення їхнього досвіду дасть можливість надавати найсучаснішу та найефективнішу допомогу тим, хто її так сильно потребує, — зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко.

Вона подякувала Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку за підтримку медичних партнерств.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулося 73 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
30 тяжкопоранених українців із сходу евакуювали «летючим шпиталем» до Німеччини (відео) 30 тяжкопоранених українців із сходу евакуювали «летючим шпиталем» до Німеччини (відео)
Це спеціальний медичний авіарейс Luftwaffe Збройних сил Німеччини. На його борту є 38 ліжок та 6 модулів інтенсивної терапії.
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19 Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19
Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла, що допоможе Україні у боротьбі з коронавірусом. Яку саме вакцину і коли її отримає Україна політикиня наразі не повідомила.
Loading...
Load next