МОЗ оновило рекомендації щодо вакцинації від коронавірусу

МОЗ оновило рекомендації щодо вакцинації від коронавірусу

МОЗ спростило схеми вакцинації населення від коронавірусу. Вони відповідають останнім світовим рекомендаціям щодо щеплень проти COVID-19.

Про це поінформувала пресслужба МОЗ.

Віднині для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти COVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення ще однієї дози через 6-12 місяців. 

Також для лікарів і пацієнтів змінюється визначення етапів вакцинації. Одне щеплення (або два щеплення для окремих груп) — це первинна вакцинація. Всі наступні щеплення — ревакцинація проти COVID-19.

Це спрощення вакцинації дозволяє швидше отримувати повний курс і дотримуватися ревакцинації перед початком епідемічного сезону. Для людини без супутніх захворювань, імуноскомпрометованого стану — достатньо отримати одне щеплення. Цього достатньо, без ревакцинації кожного року. Для медичних працівників або для тих, хто працює в небезпечних умовах, чи для людей з супутніми захворюваннями, а також вагітних загальна рекомендація полягає в базовій вакцинації одним щепленням, а потім щорічним чи через пів року бустером у вигляді однієї дози, - пояснив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Ревакцинацію через 6-12 місяців варто робити:

  • дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання; 
  • вагітним; 
  • людям, старшим за 60 років; 
  • дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції, 
  • представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

Нагадаємо, В Україні відкрили доступ до бази даних ліцензій усіх перевізників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 38 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 38 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео) Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)
Наразі тривають перемовини щодо кількості доз Moderna, які Україна може отримати через COVAX. Зокрема, українці, які отримали першу дозу вакцини Moderna, зможуть завершити свій курс щеплень препаратом Pfizer.
Loading...
Load next