В Японії вивели перших свиней для трансплантації людських органів

В Японії вивели перших свиней для трансплантації людських органів

Компанія PorMedTec Co. заявила, що вперше в Японії успішно вивела трьох генетично модифікованих свиней для використання в трансплантації органів і клітин людини, на тлі боротьби з нестачею донорів в країні.

Про це повідомляє Kyodo News.

У компанії, що була створена на основі досліджень Університету Мейдзі (Японія), наголосили, що безпека такої міжвидової трансплантації на даний момент буде досліджена шляхом подальших випробувань на тваринах.

Команда, до складу якої також входять члени американської біотехнологічної компанії eGenesis, вивела свиней, використовуючи клітини, надані американською компанією у вересні.

Ці клітини мали 10 різних генів, щоб протистояти відторгненню організмом людини.

Запліднені яйцеклітини, вироблені в жовтні за допомогою технології клонування соматичних клітин для створення генетично ідентичних особин, були пересаджені в матку сурогатної матері свині.

Троє поросят народилися за допомогою кесаревого розтину.

Як тільки буде підтверджено, що вони ростуть, свині будуть передані в наукові інститути в Японії для використання в дослідженнях з пересадки органів іншим тваринам, наприклад мавпам.

Зараз в Японії близько 16 000 людей зареєстровано в списку очікування на донорство органів, проте, згідно з даними Японської мережі трансплантації органів, їх отримують лише близько 3% людей зі списку щороку.

Нагадаємо, Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце
У Львівській обласній клінічній лікарні помер пацієнт, якому 9 червня пересадили серце. Чоловік помер на десятий день після трансплантації.
Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео) Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)
У Львівській лікарні швидкої медичної відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця.
Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів
Авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.
Loading...
Load next