У Хорватії відкрився перший у світі музей краваток

У Хорватії відкрився перший у світі музей краваток

В хорватській столиці, Загребі, відкрився унікальний музей, присвячений історії краватки та її впливу на світ моди - Cravaticum.

Про це повідомляє EuroNews.

Експозиція охоплює 400 років історії краватки, починаючи від її появи в XVII столітті, коли хорватські солдати представили її Європі, до сучасних трендів.

Концепція та ідея музею полягає в тому, щоб проілюструвати історичне значення краваток і сприяти всесвітньому просуванню Хорватії, як батьківщини краватки, - йдеться в пресреліз музею. 

Відвідувачі зможуть побачити рідкісні експонати, зокрема краватку з куленепробивного матеріалу, шовкові кокони та нитки під мікроскопом, а також 3D-зображення коней, що символізують історію конярства.

Крім експозиції, музей пропонує інтерактивні стенди, де можна дізнатися більше про виробництво краваток, її різноманітні типи та історію її еволюції.

Музей також представляє сучасні інтерпретації краватки у творчості різних художників.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Міський музей Амстердама визнав Казимира Малевича українським художником Міський музей Амстердама визнав Казимира Малевича українським художником
Казимир Малевич народився у Києві в 1879 році.
Унікальний музей тифлотехніки у Львові: як живе виставка та які експонати тут представлені? Унікальний музей тифлотехніки у Львові: як живе виставка та які експонати тут представлені?
Тут зібрані експонати, що показують історію розвитку технологій, які свого часу робили життя людей з порушенням зору більш незалежним та комфортним
Loading...
Load next