Соцмережа Х позивається до кількох компаній - звинувачує їх у бойкоті

Соцмережа Х позивається до кількох компаній - звинувачує їх у бойкоті

Соцмережа Х, власником якої є Ілон Маск, подала до суду позови щодо кількох великих компаній, включаючи Mars і Unilever, звинувативши їх у незаконній змові з метою бойкоту платформи - відмову від розміщення реклами.

Про це повідомляє ВВС.

Компанія Х подала позов до федерального суду в Техасі проти харчових гігантів Unilever і Mars, приватної медичної компанії CVS Health і фірми Orsted, що займається відновлюваними джерелами енергії, а також торгової асоціації під назвою Всесвітня федерація рекламодавців (WFA) до суду штату Техас.

У позові йдеться про те, що рекламодавці, діючи в рамках ініціативи Всесвітньої федерації рекламодавців під назвою «Глобальний альянс за відповідальні медіа», колективно утримали «мільярди доларів рекламних доходів» від компанії X.

Позов стосується періоду 2022 року, одразу після того, як Маск купив компанію X, після чого доходи від реклами різко впали. Деякі компанії остерігалися розміщувати рекламу на платформі, оскільки зростали побоювання, що її новий власник недостатньо серйозно ставиться до видалення шкідливого онлайн-контенту.

Через рік після того, як Маск купив платформу, доходи Х від реклами впали більш ніж наполовину. За словами виконавчого директора X Лінди Яккаріно: «Жодна маленька група людей не повинна монополізувати те, що монетизується». Вона додала, що «бойкот» загрожує «здатності компанії процвітати в майбутньому».

Сам Маск написав у Твіттері: «Ми намагалися бути добрими протягом 2 років і не отримали нічого, крім порожніх слів. Тепер це війна».

Однак юристи кажуть, що справа навряд чи матиме успіх, оскільки будь-яку змову чи домовленість між компаніями буде важко довести.

Нагадаємо, Посадовцям Полтавської міськради оголосили підозру в розтраті на закупівлі дронів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next