На Львівщині створять окремий орган управління культурною спадщиною

На Львівщині створять окремий орган управління культурною спадщиною
Культура під охороною.Діятиме він у складі обласного департаменту архітектури та розвитку містобудування.

Культура під охороною.

Діятиме він у складі обласного департаменту архітектури та розвитку містобудування.

Профільне управління має пильнувати за дотриманням пам’яткоохоронного законодавства, займатиметься моніторингом, виявленням та обліком пам'яток, їх охороною та збереженням.

"Зберегти спадщину ми можемо тільки разом. Тому впродовж кількох місяців я провів зустрічі і консультації з різними середовищами архітекторів та пам’яткоохоронців. Говорив з представниками ІКОМОС, “Укрзахідпроектреставрації”, Товариства охорони пам’яток, фахівцями з “Львівської політехніки”, заповідника “Тустань”. Дякую всім експертам за відверті розмови і якісні поради", - розповідає заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Як зазначили у Львівській облдержадміністрації, наразі в області лише офіційно налічують понад 8,5 тисяч пам’яток архітектури. У різний час ними вже опікувалося управління охорони культурної спадщини у Львівській ОДА.

Декілька років тому його чергове ліквідували, залишивши однойменний відділ у складі департаменту архітектури.

Пам’яткоохоронців та експертів галузі вислухали та пришвидшили цей процес нинішній очільник області Максим Козицький, його заступник Юрій Холод та нова директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Олена Василько.

"Ми готові перезавантажити цей напрям і показати приклад усій країні. Саме тепер дуже важливо чути експертів, бути постійно з ними на зв’язку. Я вдячна всім фахівцям за ту підтримку, яку справді відчуваю сьогодні”, - додала Олена Василько.

Нагадаємо, що Митрополичі сади відкриті для львів’ян. На три дні вони стали доступними для відвідин.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Порушення чи рейдерське захоплення: приватизація майнового комплексу на вул. Опришківській у Львові (відео) Порушення чи рейдерське захоплення: приватизація майнового комплексу на вул. Опришківській у Львові (відео)
Адвокати ТзОВ "Львівморепродукти" сподіваються на справедливе рішення представників Феміди щодо майнового комплексу на вулиці Опришківській.
На Львівщині у соціальному центрі створили творчий осередок для людей з інвалідністю
У ньому опікуються 45 людьми з інвалідністю.
Loading...
Load next