На Львівщині у парку живе рідкісний вид птахів (фото)

На Львівщині у парку живе рідкісний вид птахів (фото)
Регіон Розточчя залишився єдиним місцем в області, де проживає тетерукПро це інформує Яворівський національний природний парк у Фейсбуці.Науковий співробітник Яворівського НПП Сергій Стельмах зазнач

Регіон Розточчя залишився єдиним місцем в області, де проживає тетерук

Про це інформує Яворівський національний природний парк у Фейсбуці.

Науковий співробітник Яворівського НПП Сергій Стельмах зазначив: основне місцеперебування цих птахів на тактичних полях Яворівського військового полігону.

"Майже щороку нами реєструються окремі особини та невеликі зграї цих птахів на території Яворівського національного природного парку", - повідомляється.

Найбільшу кількість тетеруків у зграях спостерігали на викошених полях із зерновими культурами. Наприклад, у середині 1990-х років, коли птахів було достатньо багато, науковці спостерігали осінні зграї більше ніж 100 особин.

Фото: Яворівський національний природний парк

Коли настає зимовий період, вони розбиваються на дрібніші зграйки, які рідко перевищують 10 особин.

Тетеруки мешкають там, де є поєднання відкритих просторів із деревно-чагарниковою рослинністю, де є переліски.

Вони передають перевагу наземному способу життя. Взимку, коли за достатньо снігу на землі, вони на ніч туди закопуються.

Ранньою весною зграї повністю розпадаються і розпочинається шлюбний період, який триває близько 2 місяців.

Довідка:

Тетерук євразійський – птах ряду Куроподібних, родини Фазанових, поширений у лісовій і лісостеповій смугах Європи й Азії. На початку XIX ст. траплявся по всій Україні, згодом його було винищено на більшій частині її території, зберігся лише на Поліссі та подекуди в Карпатах.

Нагадаємо, що на Львівводоканалі живе пара лебедів (фото).

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста
Про це повідомили в міськраді Новояворівська 30 грудня.
Ліжкова мережа лікарень Львівщини заповнена на 71%
Упродовж останніх тижнів показники для госпіталізації в області залишаються високими. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.
Як боротися зі стресом? У Львові проводять тренінги для переселенців Як боротися зі стресом? У Львові проводять тренінги для переселенців
Фахівці ментального центру Together тепер проводять виїзні тренінги для переселенців, де навчають людей боротися зі стресом, панічними атаками тощо
Loading...
Load next