На вул. Лисенка відреставрували «плющеву» браму (фото)

На вул. Лисенка відреставрували «плющеву» браму (фото)
Ще одну історичну браму у місті вдалося відновити в рамках міської програми співфінансування разом із мешканцями. Цього разу фахівці працювали з дверима будинку на вулиці Лисенка, 32.

Як розповів реставратор Ростислав Малецький, реставрації вимагала одна сторона коробки дверей, яка зігнила. Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Ця брама, як і інші, була занедбаною із втраченими декоративними елементами. Так, у ній були пошкоджені місця врізок замків. Також ми реставрували елементи нащільних планок. Окрім того, заміни вимагали цокольні дошки, - каже фахівець.

Окрім цього, замінили замки, які були зірвані, відновили шпінгалети, а також переклеїли та оновили тахлі.

Ще одна особливість дверей — елементи плюща на декоративних елементах.

Реставраційні роботи  брами обійшлись майже у 58 тис. грн, з яких мешканці оплатили 30% (близько 17 400 грн), іншу частину покрив бюджет міста.

Читайте також
У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку
Споруда на вул. Кирила і Мефодія є пам’яткою архітектури, а процес відновлення балкону відбувається по програмі співфінансування.
У Львові проводять майстер-класи з оновлення пам'яток архітектури (відео) У Львові проводять майстер-класи з оновлення пам'яток архітектури (відео)
У межах заходу кожен охочий може долучитися до оновлення скульптури на вулиці Погулянка, 20 у будні з 10-ї до 14-ї години.
СБУ викрила схему розкрадання коштів на реставрації собору св. Юра у Львові (відео) СБУ викрила схему розкрадання коштів на реставрації собору св. Юра у Львові (відео)
Зловмисники привласнили більше ніж 2 млн грн на ремонті території собору св. Юра 
Loading...
Load next