Площа Коліївщини у Львові: ремонтні роботи знаходяться на завершальному етапі (відео)

Площа Коліївщини у Львові: ремонтні роботи знаходяться на завершальному етапі (відео)
Серед цікавинок – незвичні вуличні меблі та тримовні написи на криниці про людей, які жили у цьому кварталі.

Уже зовсім скоро у Львові відкриють оновлену площу Коліївщини. Зараз там триває завершальний етап робіт з капітального ремонту. Серед цікавинок, які вже невдовзі зможуть побачити львів’яни та гості міста, – незвичні вуличні меблі та тримовні написи на криниці про людей, які жили у цьому кварталі.

Скоро у Львові буде ще один фонтан – криниця і з неї буде йти вода. Це унікальна площа, і вже на фінальній стадії реставрація. Будуть нові світильники, нові крісла, нова атмосфера. Є вже робоча назва – пл. Сусідів. Ми будемо розповідати про тих людей, які тут жили в різні періоди, але всі вони жили в мирі – українці, євреї, поляки, австрійці, німці. Тому ця площа має таку особливу енергетику, - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Також у місті думають над перейменуванням площі й восени територію площі планують озеленити.

Площа є історично цікава, тут є багато нашарувань, ми старалися все це віднайти і ознакувати. Під час археологічних досліджень було знайдено місцезнаходження старої історичної криниці. Ми запроєктували її відновлення на тому ж місці, де вона була знайдена археологами. Так само можна побачити відтрасовані будинки - це те, що знайшли під час археологічних розкопок, і сам мур, який проходив вже більше по вул. Братів Рогатинців. Ми постарались якомога більше «витягнути» цю історію і її продемонструвати таким чином, щоб люди, які будуть тут прогулюватися чи відпочивати, щоб вони могли "зчитати" її просто неозброєним оком і довідатися щось більше про це місце, - наголосила архітекторка Ольга Криворучко.

Зауважимо також, що виявлену криницю на площі Коліївщини встановили у 1844 році. Знахідка розташовується за кілька метрів від її більш сучасної імітації, яку звели за радянських часів.

 

Читайте також
У центрі Львова археологам вдалося відкопати старовинну криницю (відео) У центрі Львова археологам вдалося відкопати старовинну криницю (відео)
Виявлену криницю на площі Коліївщини встановили у 1844 році. Знахідка розташовується за кілька метрів від її більш сучасної імітації, яку звели за радянських часів.
На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео) На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео)
У Лисиничах завершили заміну ділянки магістрального водогону, який забезпечує водою Винники та Личаківський район Львова.
Окремі вулиці у Львові та Брюховичах будуть без електропостачання Окремі вулиці у Львові та Брюховичах будуть без електропостачання
У понеділок, 13 грудня, окремі вулиці у Львові та Брюховичах упродовж дня будуть без світла.
Loading...
Load next